Wednesday, February 27, 2013

Singgah sat jengok along...

24.02.2013
Ahad

Pagi tu dh janji ngan angah...nak outing ngan dia utk pertama kali, hehe..
Janji sampai sana dlm kul 11pagi camtu...
Pagi tu...kitorang keluar awal sket...dlm jam 9.15 sbb nk singgah jengok along jap sebelum outing ngan angah..
Ada barang nk bagi dia termasuk vitamin C dan sekeping ubat sakit tekak sebagai spare..

Along dh outing ngan kawan2 dia semalam (Sabtu)....outing bersama kawan2 utk pertama kali sejak dia bertukar ke Taiping, hoho. Sebelum2 ni bila outing aje nk balik umah. Tp sejak adik2 dia pun dh dok asrama ni....dia teringin pulak nk rasa outing ngan kawan2 ke bandar Taiping tu. Bosan ler kot balik umah nanti adik2 takde, huhu.. 
Dewan besar yg dh dicat baru.....
Pagi tu along ada sesi bergambar ngan PUM kot kalo tak silap ler, hehe. Along pun ahli PUM jgk....jadi aku ingatkan ada kawan2 dia (cth: dari team editor majalah) yg jadi fotografer utk sesi tu...rupa2nya along ler yg jd fotografer, huhu. Guna D60 yg abah dia bagi tu lah.
Masa ni aku tercari2 gak mana along...
Rupa2nya yg memegang kamera tu ler along. Sesi bergambar tu guna D60 aje lah pun, hehe. Tp, jgn pandang rendah pada kebolehan D60...kekadang gambar dia lagi cantek dari D90, kan abahnya...kan?? hihi..
Sempat jumpa sat jer. Dia pun tgh sebok.
Dh bagi barang kat dia....salam peluk cium...kitorang pun blah ler. Menuju ke Lenggong pulak.

Tgk jam dh kul 10pagi...janji ngan angah kul 11 pg tapi kitorang lom sarapan pagi lagi ni, kuikui..
Sempat ler singgah sarapan pagi kat Padang Rengas...sebuah gerai di tepi pasar pagi dorang tu. Lepas tu barulah bg sarapan utk alza pulak (isi petrol ler, ngee) dan teruskan perjalanan ke Lenggong. Jam 11.15 sampai maktab angah pulak.

Nota ALONA:-
~Seperti yg dijangka...jika ada waktu terluang utk hujung minggu tu...InsyaAllah, kitorang akan jenguk anak2 bagi mengisi rasa kerinduan....

~Mmg rasanya dalam seminggu ni....citer psl gi jumpa anak2 aje lah, hoho...

6 comments:

Nad MamaZN said...

takpe, saya suka jek baca :)

el said...

xde lah rindu mn sgt lau dah sllu jumpa derang kak kan..alhamdulilah derang semua dkt2 sj..sn akk nak tgk :)

atty's said...

itulah..kan..kita ni kalau ada je masa mesti nak jenguk anak2..mcm aty kdg kalo x sempat jenguk kakak, dia sendiri balik rumah paling kurang 2 minggu sekali naik bus>komuter

wantie said...

ada jugak aktivit akak ngan abang tu. xtvt jenguk anak anak.

Zura@Iwan said...

ok la kak..

ada masa tluang jenguk anak2 kan..terubat rasa rindu kt dorang..

Kesuma Angsana said...

ttp rindu pada anak2 ye