Tuesday, February 5, 2013

Misi cari kameja along

03.02.2013
AHAD

Hari tu letrik takde kat area umah sampai petang. TNB dh bagi notis. Utk keje2 penyelenggaraan seperti memotong dahan yg mengganggu wayar kabel dan lain2 lah yg berkaitan.

Elok2 letrik pun takde dekat jam 10 pagi....kitorang pun nk keluar. Nk ke The Store....
Kena cari sehelai kemeja lengan panjang utk along. Dia nk pakai gi dinner bersama pelajar2 yg dapat anugerah pengetua.
Along mmg sebelum ni tak penah ada kemeja long sleeves ni dlm koleksi baju gi jenjalannya, hehe. Byk t-shirt berkolar aje. Kemeja lengan pendek kotak2 ada laa sehelai.
Jd, kali ni...ada dinner bersama cikgu2 dan pengetua...dorang kena berpakaian mcm ni. Maka, sebagai penggalak semangat along utk terus dapat anugerah pengetua lagi...kitorang pun gi laa The Store cari kemeja yg sesuai utk dipakai bersama tali leher.
Mcm susah pulak nk cari...sedangkan bila tak nak beli tu...nampak mcm byk jer kemeja cenggini dijual...huhu. Yg nampak di mata kemeja Korea Style tu yg byk tergantung2. Tp tgk mcm tak sesuai jer nk dipakai ngan tali leher, mm. Ntah ler, mgkn aku tak peka ngan peredaran fesyen semasa. Tambah2 suami aku gi keje takde pun kena pakai kemeja bertali leher ni, huhu.
Ada yg dh jumpa...tp takde saiz S...ada saiz M ke atas aje.

Akhirnya jumpa kat bahagian Dapper Club ni.
Pilih punya pilih...tgk yg bersesuaian. Maklum ler....membeli tanpa orang yg nk memakainya, kan. Kena ler pilih betoi2 walaupun along tu tak cerewet.
Gambar dari angah..
Angah laa yg jadi model utk agak2 along leh pakai ke idak...kena tak ngan along dan sebagainya lah, hehe..
Bila dh berkenan..bayar jer laa dekat RM70 gak sehelai. Rasa mcm mahal tp promoter tu kata mmg dh less dah harga tu. Ye lah..kain pun nampak kualiti jgk. Malas dh nk gi cari lain. Beli aje lah.
Tali leher along dh ada...cuma kena beli kemeja aje.

Dh turun ke bawah...nampak ada limau mandarin murah sekotak..RM8.40 cenggitu.
Saiz S...32 bijik sekotak.
Tp disebabkan ada kotak2 yg dh lembab dibasahi oleh limau2 yg dh membusuk....staff The Store pun bukak dan mengasingkan serta buang buah yg dh busuk tu.
Maka, aku leh ler membeli limau tu 32 bijik ngan buah yg elok2 tapi tidak berkotak ngan harga yg sama. Aku ok jer...kotak tu bkn nk wat pe pun. Nanti dibuang jgk kan. Kalo beli sekotak & dalamnya ada 3-4 bijik buah busuk buat rugi aje, kan...kan..hehe..
Tunggu ah soh tu amek 32 bijik limau elok2 utk diletak di dalam plastik.
Dari situ....terusss aje kitorang gi melawat along.
Along dh tunggu kat tempat parking kete cikgu2 tu, hehe..
Dh serah kemeja...aku soh along try...
Hmm...ok...segak jer tgk along pakai, huhu.
Tu kena kerap ler dok pakai..harga mahai takleh nk sayang2.
Ye lah...bg kitorang harga sehelai mcm tu..kira mahal dh ler, hehe..

Sambil sembang2...sambil makan buah limau...along bgtau..maktab dh tampal taqwim baru. Kitorang pun gi laa tgk..
Ada kursus imam & bilal laa...hehe..Ayah aku leh join tak?? ngee..
2 Sept adalah trial SPM...
11/11 bakal bermula exam SPM yg sebenar...
13hb nanti...pendaftaran utk pelajar2 baru tingkatan 4 kat sini. Dan tarikh yg sama utk daftar tingkatan 1 dan 4 di mrsm yg lain2...
Pastu along citer...ada gambar dia kat luar psp maktab. Gambar CIA...ntah ler..apa maksud CIA ni aku pun dh lupa. Ada along bagitau..huhu. Dh tua...byk makan asam, senang jer nk lupa.
Kitorang pun lorat jer nk gi tengok, hahaha..
Tu gambar along...
Tgk jam...dh dekat kul 1 petang..
Kitorang pun balik umah jer lah. Ingatkan takde letrik lagi..sebab dlm notis katanya sampai kul 7 malam. Tapi balik2 umah..sampai2 aje..azan Zuhur berkumandang kat masjid. Ait?? terpikir2 jgk...masjid tak terlibat ke dlm notis TNB tu?? Tak sama kabel ke??
Bila dh bukak pintu umah...nampak lampu kat meja makan terpasang. Hehe...senyum aje laa. Patut ler masjid pun leh guna mikrofon dan pembesar suara utk azan.

Maknanya, bila masuk umah tu leh ler on kipas..........wiiii...

**Sat jer orang TNB wat keje2 penyelenggaraan tu, ye..hehe..

Nota ALONA:-
~Akan sebok mulai hari ni. Nak urus mcm2 hal..

7 comments:

Nad MamaZN said...

agak mahal jugak harga kemeja tu
takpela, alah membeli menang memakai

moga dipermudahkan segala urusan kak! ^_^

❤Kamsiah❤ said...

long sleves,seluar slack utk lelaki mmg mahal tp berbaloi..tahan lama..yalah bkn ada jual kat pasar malam..

ayu Ismail said...

Handsome gak angah yg jadi modelnya

el said...

mahal tahan lama..cantek kemeja tu..:)

Zura@Iwan said...

kain kualiti mahal tk per..berbaloi2 kan...

sy kt opis ni..buah mandarin ada la depa kasi..hehe

Rinna said...

Mahal tak per janji tahan lama dan kain jenis yg elokkan..

Ena's Palace said...

nasib baik ada model kalu tak lagi pening nk cari saiz kan...