Sunday, February 24, 2013

Jogging dan roti teloq jantan...

23.02.2013
SABTU

Pagi tu....aku ngan abang jogging di taman tasik.
Orang mmg ramaiii....tambah2 pulak ada beberapa buah sekolah buat aktiviti tahunan iaitu merentas desa.

Kancil parking kat tempat parkir berdekatan ngan tandas awam di area bola golf gergasi tu. Seperti biasa...lari ikut trek di jam besar (skang dh takde jam dh)....di laluan tengah tu. Mula2 lari...mmg sama2 ngan abg...tapi bila dh lepas dari zoo Taiping...aku dh berhenti dh, mengah, hehe. Abg teruskan lariannya ke pusingan menghala ke Hotel Seri Malaysia tu....

Aku terus jalan melalui dataran kedamaian dan menunggu abang di sini.....
Ok...abg dh sampai.
Dh lega dapat jogging....kitorang berdua gi sarapan pagi kat gerai kaki bukit larut tu. Mula2 nk gi gerai kak Ton...tp penoh ler pulak. Akhirnya kitorang gi gerai pak din. Abg suka ler gi gerai pak din sbb ada set teloq jantan ni...huhu..
Set roti jantan.....iaitu roti bakar + 2 bijik telur separuh masak..
Tgk...dh telan air liur dh tu...tak sabar2 nk makan, hehe. Nampak simple jer...tp lambat sampai oder ni. Mee goreng aku pun dh selamat melicin dh pinggan tu...kuikui...
Tgk...fevret abg ni...Makanan body builder, huhu..
Dh selesai brekfes...terus kitorang gi Watson. Kat situ beli sekaki payung, vitamin C Blackmores, gel mencuci tangan.....
Payung kaler biru yg leh lipat kecik mcm ni utk akiss...sementara bumbung jalan kaki tu nak siap, hehe..
Gi pulak farmasi beli Deq...ubat sakit tekak. Utk akiss sekeping. Utk angah sekeping. Utk akiss sekeping. Utk kitorang kat umah pun sekeping.
Akiss mmg tengah sakit tekak. Tu yg beli tu. Dh alang2 beli utk akiss...beli terus ler utk yg lelain jgk. Sebagai stok bila perlu. Kot2 rasa sakit tekak...leh hisap ubat Deq ni...ngee.

Dah balik umah...rileks2....
Lepas zuhur...kitorang berdua bergerak ke Transkrian...nk jengok akiss.

Nota ALONA:_
~Esok gi jengok angah pulak.....

5 comments:

Nad MamaZN said...

aktiviti sehat! bagus bagus..
saya dh lama dh tak buat aktiviti ni haha!
tu badan bagai dipam pam =p
takdak stamina dh, huhu

kem slm kat angah sok ;)

ayu Ismail said...

Akak malas sikit nak berjoging..x pernah dgr roti jantan

el said...

perghhhh set roti jantan tu xleh menahan...

Zura@Iwan said...

akak sy suka roti bakar+telur tu..perghhh lama tk mkn..kalau blk baling sy sure cari kt kedai kita mkn satay tu sll..hehe..

wantie said...

kenap ek nama roti jantan? sebab org jantan yg buat ke? atau resipi tu ada letak tongkat ali.. hahahaha...