Tuesday, February 26, 2013

Skang..nk baca mana dulu??

25.02.2013
ISNIN

Semalam aku keluar ngan Yui....ke Popular. Nak cari novel.
Aku tgk stok baru novel mcm tak sampai lagi jer. Byk tu byk....tapi tajuk2 novel tu mcm takde yg fresh keluar dari penerbitan, hehe..
Dh try cari satu novel yg di review oleh Rinna Manja tp tak jumpa pun. Tu mesti novel baru tu tp kat Taiping tak sampai lagi. Mcm sebelum2 ni jgk ler. Rinna dh review kat blog dia...siap dh abes baca pun...tp kat Tepen takkkkkk sampai2 lagi, huh!!!

Aku ni bkn apa beli novel ni....ada kena mengena ngan BB1M anak sedara aku tu lah.....
Kafe Damia......mula2 aku bukak novel ni dulu ler. Tak abes lagi ni, masih dlm pembacaan...sbb sambil2 tu edit gambar pengantin jgk. Boring ngadap skrin...ngadap pulak novel, hehe..
Cintaku Luruh di Oxford ni...aku simpan dulu sebagai stok, hehe. Sayang nk baca lagi...sbb style aku...kalo dh start membaca...aku akan pulun membaca sampai abes. Masalahnya novel ni teballll...huhu. Kang tak jadi keje nk ngedit gambar pengantin lak, kuikui.. Nanti kena marah ngan boss....uiii, takot tau!!! ngee..
Sayap Pesona Ratu...ni pun lom bukak lagi plastik dia. Biar dulu ye...sebagai stok novel 2-3 bulan, hehe..
Dan......tadi sampai lak buku ni. Buku yg dibeli secara online terus menerus dari penulisnya...iaitu En. Zulkifli Ahmad.

Sebenarnya buku ni dh lama dh dipasaran Oktober 2012. Tapi disebabkan aku ni bkn pembaca dan pengikut tegar Mastika...maka aku pun tak tau ler tentang kewujudan buku ni yg telah diiklankan di Mastika keluaran raya tahun lepas dan kemudian2nya....

Tau ni pun masa Ziti...adik ipar aku yg bongsu tu balik Tepen baru2 ni. Dok citer pasal buku ni ler masa kumpul ramai2 tu. Ramai yg syok dan membuak2 nk baca jugak buku ni. Tapi cari kat kedai buku semua dh takde. Aku pun cari buku ni kat kedai buku makcik kat Kamunting ni...maklum ler...kedai orang Melayu ni mmg tau citarasa pembaca Melayu, kan..hehe.. Tapi anak dia kata buku tu dh lama di pasaran. Siap ckp aku ni dh lambat sgt tau psl buku ni, hoho. Dia ler yg bagitau psl buku ni dh diiklankan masa Mastika raya tahun lepas. Diedarkan di pasaran bulan Oktober tahun lepas. Kedai dia dapat stok buku ni pun terhad...cuma 4-5 naskhah aje. Dan takde pulak cetakan kedua dikeluarkan. Makanya...bila aku cari buku ni di bulan Februari 2013....agak mustahil ler nk memilikinya dan membacanya...alahaiii..

Pastu...apalagi...dari Sela...aku dapat tau...leh oder online terus menerus dari penulisnya sendiri. Aku pun add dia sebagai fren dan berkomunikasi kat fesbuk aje. Kebetulan pulak....masa aku nk beli tu...stok kat dia mmg tinggal satuuuu aje, tau!! aduhaiii.........nyaris!!
Mmg rezeki lah....akhirnya aku dpt jgk buku ni tadi. Tunggu 4 hari jgk lah baru nk sampai sbb buku ni dihantar menggunakan pos daftar. Takpe, asalkan selamatttt buku ni sampai ke tangan aku, Alhamdulillah..

Skang, aku tinggalkan kejap novel Kafe Damia tu dan nak ngadap buku ni terlebih dulu, ye. Sebab ramai dh nunggu nak nompang baca jgk ni, hahaha...
Novel peram dulu, kehkeh...

Nota ALONA:-
~Melayani hobi membaca..............selain dari membaca cerita kawan2 kat blog masing2...membaca buku adalah antara hobi aku di masa terluang walaupun masa tu takde ler terluang pun sebenarnya, hehe...

4 comments:

atty's said...

aty pun hobi membaca..kalo dah start payah nak berenti lagi kalo novel tu besh..

Zura@Iwan said...

bestnya akak ada minat mbaca novel ..bagus gk ni kak isi masa tluang..

el said...

hobi membaca el dah kelaut kak..sibuk urus umah anak2 bagai hahaha

wantie said...

t pun kena curi masa membaca jugak kak. bukan baca novel. baca buku anak. mana tak nya bukan bukan di soalnya AMirul.