Monday, February 4, 2013

Majlis Ain & Anis

01.02.2013
Jumaat

Malam tu ada majlis sambutan hari lahir 2 beradik ni iaitu Ain & Anis, anak sedara kitorang ni ler.
Sebenarnya harilahir dorang seminggu yg lepas 26 & 27hb tp disebabkan ayah dia ada hal lain...kena ler tangguh.

Kebetulan laa pulak makteh dorang balik sekeluarga....maksu dorang pun balik jgk. Semuanya balik kampung minggu ni sebab nk elak jalan sesak kalo balik cuti CNY minggu depan. Balik mengejut aje pun, huhu..

Rezeki budak2 ni laa....ramai yg menyambut hari lahir dorang. Bertambah meriah laa suasana.

Malam tu kitorang sampai lewat sket....sbb dh janji nk serah album kat pengantin. Bila album2 dh siap tu elok ler cepat2 hantar.

Sampai2 umah mak....dorang baru abes aminkan doa selamat yg dibacakan oleh abah. Kiranya kek tak kena potong lagi ler, hehe..
Kek comel aje...sbb tak sangka pulak ramai rupa2nya kanak2 ari tu.....tapi cukup jer sbb orang2 tua tak makan kek manis2 ni, hehe..
Akiss ngan besday girl...Ain dan Aniss..
Amek gambar ngan pupu2 gegirl. Ada lagi tp dorang dh besar2...malu pulak nk join sekali, hoho..
Tambah Apis dan Gdane...Dh leh dipanggil jejaka dh tu pasal 2-2 baru lepas masuk jawi cuti sekolah ujung tahun ari tu, hahaha...
Ain ngan adek...kongsi kek besday. Hari lahir selang sehari jer tapi tahun yg berlainan ler, ngee..
Kakak suap adik kek...
Adik suap kakak kek....(main suap aje...mata pandang ke kamera, hihi)
Makan2....besday girl kena dudok kat kusi pengantin antik ni, hihi...
Antara menu....agar2 ni maklong nor dorang yg buat..
 Suasana hingar bingar masa ni...pulun masing2 tak sabar nk menikmati kenikmatan nasik ayam berlaukan ayam masak merah ni, hehe..
Riuh rendah ler umah mak....mm, seronok jer. Mak pun nampak hepi.
Bila dh abes makan makanan utama tu....ramai ler dok bersembang2. Mcm2 topik ler yg keluar. Byk grup tau. Dan grup ni leh bertukar2, hehe...Kat skrin tv tu ntah pebenda dorang ckp pun dh tak dengar, kahkah..
Sempat jgk ler cari hadiah utk Ain dan Anis. Petang tu...elok jer abg sampai balik dari keje...terus aku pederas ngan motor gi kedai buku KINI dok cari hadiah yg sesuai utk dorang...Alhamdulillah, jumpa.

Sembang punya sembang...jam dh kul 11 malam. Kitorang kena balik dh ler...pasal esoknya SABTU tu...kitorang kena keje kat dewan kelab golf di KEMTA.

Nota ALONA:-
~Syukur, ya Allah..

10 comments:

wantie said...

selamat ulang tahun utk Anis dan Ain.

hahaha... sepupu lelain yg dah besar malu ek. sama la kak oi. sepupu T semuanya kecik kecik kak. maklumlah Mak T anak sulung kawin awal. hahahaha...

Nad MamaZN said...

Sape dpt masuk mrsm kak? Akiss ke?

el said...

aah kak x sabaq nak dgr cite ..sape yg dpt mrsm kak hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bila berkumpul sedara mara ramai2 mcm ni mmg seronok tak terkata...

Kesuma Angsana said...

meriah tu sambutannyer

Rinna said...

Epy Belated Besday.. Moga dah besar jadi anak yang solehah..

Meriahnyaa majlis besday.. Kek pun nampak cantik dan sedap.. :)

❤Kamsiah❤ said...

seronoknya berkumpul adik beradik..makan2...

Suzana Ikram said...

Kek cantik.. Happy Belated Birthday wat anis & ain. Sedang elok kek cukup2 yer sis. :D

Zura@Iwan said...

aikkk sy pun attend bday party ari tu..bday anak saudara n mak dia ..hehe..

tp kt penang le..

slmt ulangthn kelahiran buat Ain & Anis

Ena's Palace said...

besday dorang sama tarikh ke?
epi besday untuk ain dan anis...nama pun da dekat sama...