Sunday, February 10, 2013

Urusan tak selesai selesai....

08.02.2013
JUMAAT

Petang tu...jam 2.45 aku bawak along dan angah ke JPN utk tukar i/c baru. Akiss pun ikut sekali sbb lepas2 tu nk gi bawak dia beli mcm2 lagi.
Masa sampai JPN tu...orang mmg ramaiiiii. Amek jugak nombor giliran. Mak aii...lagi 17 orang ler. Dh ler panas. Org ramai....maka, ekon dlm opis tu pun tak terasa sejuk dh. Aku amek keputusan utk keluar dulu gi memana. Tu yg terus mandu bawak dorang gi kedai ECO RM2 tu....

Ni kali ke 2 masuk kedai tu, hehe.
Beli biskut lagi...utk dorang bawak gi asrama nanti. Biskut kat situ mmg murah. Oreo ori tu pun RM2, oreo Munchy's pun RM2....dan lain2 biskut yg berjenama..
Barang2 kat situ mmg semua RM2 ye...
Alat2 tulis mcm ni pun semua RM2...corrector, buku2 nota....semua RM2. Tp jenama tak terkenal laa.
Kali ni semua barang RM26................Dapat teka tak berapa barang yg aku beli??? hehe...

Dari situ...terus bergegas ke JPN semula. Sempat gi singgah isi petrol RM10 kat Caltex terlebih dulu. Sampai2 JPN...aku turunkan along dan angah sebelum aku mundar mandir cari parking yg susah betoi nk dapat.

Sedang2 cantek....masa along masuk JPN tu...tinggal lagi 2 nombor utk sampai ke nombor giliran along dan angah, ngee..
Ngan bayaran RM10, amek gambar.....siap proses. Tunggu i/c baru siap aje. Katanya dalam 3 minggu lagi.

Dari situ....aku terus bawak dorang ke bandar Taiping. Mula2 gi cuci gambar dulu. 1 jam leh siap.
Terus ngan tujuan utama yg lain. Parking kat belakang bangunan larut matang tu aje lah...sbb dh nampak payah nk cari parking kat area Taiping Jaya, hehe. Jalan sesak. Orang yg balik kampung dh ramai yg sampai dh.
Angah hari tu sedang menunaikan puasa nazarnya. Menapak jugak ler ke kedai buku Popular. Cari alat2 tulis yg diperlukan termasuk lah selotep.
Dari Popular....terus gi kedai gunting rambut. Angah ngan along dh kena gunting rambut dh. Nampak dh panjang sket (sbb dorang ni mmg dh biasa berambut pendek)...panjang sket pun dh nampak mcm rimas, hehe..

Dah selesai gunting rambut....kitorang kena redah ujan lebat. Mujur ler melintas jalan jer leh terus berteduh kat laluan The Store Taiping Jaya tu. Kitorang terus ke kedai kasut utk cari kasut pvc itam utk akiss, stokin itam utk angah, sandal angah, kasut sukan akiss dan sandal akiss..
Kat sana kena pakai sandal jenis bertali. Dh berapa abes kat situ??

Dh selesai ngan part cari kasut....terus ler kitorang ke parking kereta semula. Aku pusing keta...terus ke kedai gambar semula utk amek gambar yg dh siap dicuci dan beli album sekali. Dari situ, terus pulak ke kedai bingkai gambar...nak bingkaikan gambar 8x12.
Biasa gi kedai ni laa. Sebab dh biasa...leh dpt harga istimewa sket laa, kan..hehe.. SAY OR not?? hehe...memandai jer nambah. Jgn marah ye tokey, ngee..
Sementara tunggu dorang pasang gambar...buat ler aktiviti yg tak membosankan...
Dh siap bingkai....terus kejar balik umah.
Dan ngam2...abg pun baru sampai dari tempat keje. Dh kul 6 petang....

Alhamdulillah, keje berjalan lancar ari tu. Semua ngam2...cantek2 aje.

Nota ALONA:-
~Dh selesai perkara kat atas ni...ada lagi yg tak selesai2, huhu. Biasalah, kan..........Kena catat kat sini jgk nanti. Sebagai kenangan, hehe..
~Letih, mata ngantuk...nk tido. Tak sempat nk BW...

2 comments:

MulutPayau said...

Saya baca ntry ni macam terkejar2... Banyak betul urusan yg nak diselesaikan ya...hihihi...Tapi Alhmdulillah semuanya berjalan lancar...

Selamat bercuti...

Nad MamaZN said...

saya dh jumpa dah kak, kedai buat rayuan kt teluk intan tu, hehe
Saya nmpk kedai tu, trus saya ckp kt hubby, ni la.kedai yg kak alona wat entry tu! Hehe